linnerstuteri

Alla inlägg den 7 mars 2009

Av Susanne Lindh - 7 mars 2009 00:44

I dag har vi verkligen haft hästdag. Först utställningstränades Jackpot och Brenin. Dom var sega gubbar och inte så himla pigga. Efter lunch kom Anna och Fredrik,Stuteri Björkåsen för att titta på Sec C och lämna ett träns.

Efter kaffe utan fika, ja bantar jag får alla lida, åkte Anna och Fredrik vidare och vi hängde på hästkärran och lastade Myrddin som gick på jättesnällt, Jackpot krånglade en hel del, vi såg att det var för att han inte vill gå på lämmen, men jag trodde att jag var envisare än han. Det var jag inte och när väl lämmen förvandlades till dörrar klev han in utan att tveka. Resan till stamstället Falköping gick bra.

Väl hemma igen lastades Myrddin av och Brenin hämtades. Brenin är ett kapitel för sig, hans mamma förvandlas till vildhäst så fort hon fölar och försöker på alla vis att fölen inte ska ha kontakt med folk. Brenin föddes ute på betet och blev tam fast mamma försökte avråda. Han är väldigt mild och lite ängslig. Och mycket fäst vid mig.

Han är den ende som inte åkt med sin mamma, så jag har gruvat mig en del för att köra honom. Han kom ut fick syn på häst kärran och blev väldigt misstänksam, men han försöker alltid göra det man ber honom om, så han följde med fram och kollade in att kompisen stod på och matte var därinne och även en morot, så med bara en liten puff i rumpan klev han in.Lättast av alla att lasta!!! Jag stod inne i kärran när den drogs igång och i 3 sekunder såg det ut som om han tänkte explodera, men jag kliade honom på halsen och så var faran över. Efter 5 minuter var öronen framåt och han var intresserad av allt nytt och hur lugn som helst. Avlastningen var hur smidig som helst, men dom var trötta i kväll, jag oxå!! 

Ovido - Quiz & Flashcards