linnerstuteri

Alla inlägg den 5 april 2009

Av Susanne Lindh - 5 april 2009 13:55

I natt blev Linda och jag sittandes och pratade häst och en massa andra viktiga saker i livet. Vid 3 var vi ute så Linda fick röka och så tyckte vi att vi skulle titta till Heulwen samtidigt. Det var släkt i stallet så jag smög in medans jag talade om för hästarna att det bara var jag. Halvvägs till ljus-knappen så tycker jag mig se något vitt på gången, och när jag väl tänt så får jag se ett jättestort föl ligga på gången. Det var några grader minus så vi kastade oss över han(givetvis,det var det första jag kollade) och trär på täcke och släpar han tillbaks till mamma och boxen. Han är jättepigg och reser sig genast och efter en del fipplande så ser och hör vi att han dricker. Han börjar bli varm under täcket och Heulwen är super-super duktig fast det är hennes första föl så vi går in och stupar i säng, då är klockan 4.15

Det är ett "hål" i väggen i Heulwens box som vi har satt en skiva för,dumt nog sparade vi en glipa att pilla in höet genom, tydligen så gick det även bra för ett föl att pilla sig genom där.

Gaute vaknar kl 8, så då går vi ut och morgonfodrar och sen tittar vi på New Holland traktorer på  YouTube. Löshoppningen orkar jag inte åka på alls.

Linda och pojkarna åker hem och Heulwen får gå ut och sträcka på benen en timma med ungen.

Dumma Bella tror att Heulwen snott hennes unge, när vi släpper ut henne och rusar fram för att minsann ta tillbax sin bebis, Heulwen säger över min döda och är beredd att försvara sin unge till sista blodsdroppen. Just som dom backar emot varandra för att börja puckla på, så gnäggar Jaywalk och Bella rycker till och får syn på sin unge och springer fran slagfältet och fram till sin unge. Inbillning kanske eller önsketänkande att hon såg generad ut, men efter det så har det varit lugnt mellan stona och Bella och Heulwen är lika goda vänner igen.

Ovido - Quiz & Flashcards