linnerstuteri

Alla inlägg den 4 april 2009

Av Susanne Lindh - 4 april 2009 22:35

Oj oj oj vad vi var trötta imorse, värst för stackars Linda eftersom hennes son Gaute väckte henne klockan 6!! Så åts det frukost och tränset putsades och även Jackpot. Vid ilastningen så hade jag gett upp det där med att få Jackpot att gå på lämmen så det blev dörrar direkt, och har man sett han klev på som en veteran, utan att tveka. Sen blev det lite oroligt när han förstod att han skulle få åka själv, men då for jag iväg så han fick lite annat att tänka på. Det har varit glapp i displayen till kameran som sitter i transporten ända sen vi köpte den men nu har den helt gett upp och jag har ju inte fått fingrarana ur och skickat in den, och det kan jag säga att jag ångrade nu. Så fort han rörde en fot så var jag övertygad att han var på väg att hoppa över bommen. Halv-vägs stannade jag och fällde ner övre luckan och tvingade Linda att åka bakom på ett avstånd där hon såg Jackpot hela tiden. Jösses vad jag är mesig!!!

Väl framme var jag betydligt mer stressad av resan än Jackpot och det känndes skönt att få ställa in han i en box.

En del hingstar var redan visade innan vi kom och resten höll jag på att missa för att jag pratade en sån massa med alla jag såg!!

Tog mig i kragen så jag fick se Tyngwndwn Super-Ted och Cob hingstarna.

Annikas Jaffeth rörde sig fantastiskt bra och var min favorit utav alla hingstarna. Han kom ju in i kvalitetsboken med 9 8 7 7 9= 40 p. Stort grattis till Annika på Fiffilura.

Sen kom jag på att jag faktiskt hade med mig en ponny så jag gick bort till uteboxarna för att titta till honom.

Himmel vad varmt det var i hans box, först trodde jag att han vält ut vatten hinken och lagt sig i den men när jag kom in i boxen och tropisk hetta slog emot mig samtidigt som det droppade från taket förstod jag att det var svett. Jackpot togs snabbt ut i friska luften och han var så svett att det droppade under magen.

Jag gick omkring med honom i ett par timmar, Ole var snäll och löste av mig en stund. När det väl var Jackpots klass tur att bli bedömda var han minst sagt slö.2:a med Silver med en inte allt för imponerande kritik om bla för långa skenor!! Jag hade ju tänkt mig att han ska växa något år till så jag glad för att skenorna inte är korta jag!!

Ja ja det blir fler utställningar och han blev fantastiskt miljö och socialt tränad och det var ju därför jag åkte från början. Grattis till Camilla på Wish som vann klassen med silver.

Efter ganska lång tid så var allt äntligen färdigt och efter att ha mockat så kunde vi äntligen åka hem, och hemma stod en väldigt otålig gubbe och väntade på hästtransporten så han kunde åka och hämta hö.

Maria och Jessi hade hunnit före mig hem. Maria skulle hämta sina sec C, Snork-fröknarna och titta på sin fina sec C åring.

När vi höll på och lasta dom som bäst så kom Norska gänget bestående av Storhaugs Hilde,Ole, Gro och Gitte. Mycket praktiskt med hjälp att lasta, så vinkade vi av Maria och Jessi och tittade på Cobbar. Sen var det Chihuahuornas tur att bli beundrade och klappade en lång stund och slutligen fick vår Kungspyton Ossian komma fram och eftersom det är strängeligen förbjudet med reptiler i Norge så undrar jag om det inte var han som väckte mest beundran!!

Efter fotografering så åkte dom vidare i natten,dagen därpå skulle dom ner till Annika och lämna av Rosinas Last Storm och Gro skulle hämta sitt svarta cobsto som hon köpt  av henne.

Linda och jag tittade på Heulwens juver innan vi gick in, och nu har hon "pärlor" !!!

Det kanske blir föl någon gång!!!

Ovido - Quiz & Flashcards